Over Vele kleintjes

Vele kleintjes is een online toolbox voor crowdfunding in de culturele sector. Wie overweegt om te gaan crowdfunden kan met deze gids snel en gemakkelijk aan de slag.

De handreiking is gebaseerd op de praktijkervaringen van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek met Boekensteun, het crowdfundingplatform dat ze samen met het Vlaams Fonds voor de Letteren ontwikkelde.  Elf enthousiaste projecthouders uit de erfgoedsector en vijf creatievelingen die een nieuwe literaire creatie wilden uitgeven stortten zich mee in een leerrijk fondsenwervingsavontuur.

Dat leverde heel wat kennis op over wat wel en niet werkt bij crowdfunding. Vele kleintjes borgt deze inzichten en maakt ze beschikbaar voor de brede cultuursector.

Over de Vlaamse Erfgoedbibliotheek

De vzw Vlaamse Erfgoedbibliotheek is een netwerk van erfgoedbibliotheken dat eind 2008 werd opgericht door zes partnerbibliotheken:

De Vlaamse Erfgoedbibliotheek richt zich tot iedereen die een hart heeft voor de geschreven, gedrukte en digitale erfgoedcollecties van bibliotheken. Via projecten en onderzoek ontwikkelen we expertise en verspreiden we kennis rond de ontsluiting, digitalisering en conservering van deze bewaarcollecties. We maken het publiek bewust van het rijke bibliotheekerfgoed dat in Vlaanderen en Brussel aanwezig is. Want de oude geschriften en historische documenten die in onze erfgoedbibliotheken zorgvuldig worden bewaard hebben vandaag de dag nog steeds zin en betekenis. Het zijn fascinerende bronnen die mensen in staat stellen om kennis te vergaren over ons verleden of om plezier te beleven aan de verhalen en wetenswaardigheden uit vervlogen tijden.